Spraakmakend vuurwerk

In­ & outdoor vuurwerk

In- & outdoor vuurwerk

In- & outdoor vuurwerk

Wij classificeren pyro in drie verschillende classificaties: PSE, Consumentenvuurwerk en GV.

PSE
PSE staat voor Pyrotechnische Speciale Effecten (ook bekend als theater- en podium vuurwerk).

PSE is professioneel vuurwerk, dit vuurwerk is niet geschikt voor particulier gebruik. Het gros van de PSE effecten is ontworpen voor het gebruik binnen en het gebruik op plekken waar de veiligheidsafstand beperkt is. Door de hoge veiligheidseisen en de schone verbranding van de effecten is dit uitermate geschikt om breed in te zetten op elk soort evenement. De categorie PSE strekt verder uit met grotere en hogere effecten waarbij de veiligheidsafstand naar ratio omhoog gaat om de veiligheid te waarborgen.

Consumentenvuurwerk
Consumentenvuurwerk is vuurwerk dat door de overheid is geclassificeerd als zijnde geschikt voor particulier gebruik. De effecten vallen binnen bepaalde waardes zoals diameter en het netto kruitgewicht. Dit vuurwerk mag alleen particulier verkocht en afgestoken worden binnen de gegeven tijdsvakken. Buiten deze tijdsvakken mag dit soort vuurwerk alleen door gecertificeerde bedrijven gebruikt worden. Ook Pyrofoor maakt graag gebruik van dit soort vuurwerk. Door slimme keuze van A-kwaliteit effecten en “Spot-On” programmatie leveren deze effecten prachtige plaatjes op, op buitenevenementen. 

GV
GV staat voor Groot Vuurwerk.

Deze derde classificatie bestaat uit pyro effecten van het zwaarste soort. GV is professioneel vuurwerk, dit vuurwerk is niet geschikt voor particulier gebruik. Deze effecten zijn veelal te herkennen aan hun grote stijghoogte en een grote “break” lading.  Dit varieert van cakeboxen die hogere waardes hebben dan toegestaan voor consumentenvuurwerk tot wellicht het bekendste voorbeeld: Shells (mortierbommen). Shells hebben een stijghoogte tot 300 meter en een effect “break” (diameter) tot 250 meter! GV kan een vuurwerkshow letterlijk tot een hoger niveau brengen!