VUUR- & VLAMEFFECTEN

Vuur­ & vlameffecten

Vuur- & vlameffecten

Vuur fascineert. Het is verwarmend of overweldigend, koesterend of dreigend. Niets geeft bij een voorstelling of evenement zo'n indringend effect als vuur. Maar, vuur alleen is niet voldoende. Het vuur moet gepresenteerd worden zodat het aansluit bij de sfeer van de voorstelling. Pyrofoor de Amsterdam biedt een ruim scala aan vuurobjecten die speciaal ontworpen zijn om vuur op een optimale en veilige manier toe te passen. 

Vuur- & vlameffecten

G-FLAME
De G-Flame produceert vlammen van variabele grootte. Het effect is compatibel met verschillende vormen van brandstof: van een aerosol spuitbus, gasvormig propaan of vloeibaar propaan. Vlamhoogtes variëren van 4 meter op gasvormig propaan tot 7 meter op vloeibaar propaan. Mede doordat de compacte machine is uitgerust met een accu en een draadloos systeem is deze op veel plaatsen inzetbaar.

X2 WAVE FLAME
De X2 Wave Flame is een vlam effect met spectaculaire mogelijkheden. De machine schiet zeer snelle en nauwkeurige vlammen tot een hoogte van maar liefst 8 meter. De vlamkop kan tijdens gebruik worden gedraaid, waardoor de vlammen een zwaaiende beweging kunnen maken. Het effect verbruikt vloeibare brandstof uit een ingebouwde verwisselbare tank. Het effect kan draadloos worden aangestuurd. Het is een forse machine, maar door zijn handzame bouw is hij in veel situaties inzetbaar.

POWER FLAME
De Power Flame produceert vlammen van 15 meter hoog. Het effect maakt gebruik van vloeibaar propaan en stikstof.

XL LIQUID FLAME
De XL Liquid Flame produceert vlammen van 15 meter hoog. Het effect verbruikt vloeibare brandstof vanuit een externe tank, waardoor de  vlam koppen erg compact zijn en deze moeiteloos bijgevuld kunnen worden tijdens een show.

FLAMANIAC
De Flamaniac schiet gekleurde vlammen onder vijf verschillende hoeken. De snelle smalle vlammen kunnen een hoogte van ca. 6m. bereiken. De machine maakt gebruik van speciale vloeibare brandstof. Doordat het brandstofreservoir en de vloeistofpomp zijn ingebouwd is de Flamaniac zeer compact. Dat maakt hem toepasbaar in veel situaties.

FIREJETT
De FireJett, een veelgebruikte vlammenwerper binnen het assortiment van Pyrofoor de Amsterdam, maakt vlammen van 2m. tot 4m. hoog. Deze machine gebruikt aerosol-spuitbussen. Door de vele ingebouwde veiligheidsvoorzieningen is de FireJett geschikt  voor gebruik in vrijwel elke lokatie.

THEATERFAKKEL
Vuur geeft in een theatervoorstelling een enerverende indruk, zeker als acteurs dat vuur met zich meegedragen. Maar juist in een situatie waarbij meer mensen betrokken zijn is het waarborgen van de veiligheid een ingewikkelde taak. Voor deze situatie is de Theaterfakkel ontwikkeld. Deze veiligheidsfakkel geeft een mooie, heldere vlam. Een eenvoudig doch betrouwbaar mechanisme dooft de vlam onmiddellijk zodra de fakkel, bedoeld of onbedoeld, wordt losgelaten. Acteurs die de Theaterfakkel gebruiken kunnen zich volledig op hun acteerprestatie concentreren. Voor technici is de fakkel een effectief hulpmiddel om aan de hoogste veiligheidsnorm te voldoen.

LA TORCIA
In navolging van de theaterfakkel hebben wij ook de La Torcia in het assortiment. Deze theaterfakkel is net zo veilig als een normale theaterfakkel met als extra dat deze een gas aerosol bevat en door de act opnieuw aangezet kan worden door een veilig twee Staps systeem.

VLAMSCHAAL
Een vlakke schaal waarin een helder vuur brandt: in elk historisch filmepos is het een veelgebruikt beeld. Maar ook uw evenement kunt u verlevendigen met dit klassieke ornament. Pyrofoor de Amsterdam biedt vlamschalen in diverse formaten en met verschillende manieren waarop vlammen tot stand komen. Vlamschalen zijn toepasbaar in vrijwel elke situatie, zowel buiten als binnen.

FIRE ROPE
Een vlammende tekst. Een bedrijfslogo dat op het netvlies brandt. Een verbeelding van vurige liefde. Fire Rope maakt dit mogelijk. Fire Rope geeft een lijn van vuur die in elke gewenste vorm is aan te brengen.

VUUROBJECTEN
Vuur fascineert. Het is verwarmend of overweldigend, koesterend of dreigend. Niets geeft bij een voorstelling of evenement zo'n indringend effect als vuur. Maar vuur alleen is niet voldoende. Het vuur moet gepresenteerd worden, zodat het aansluit bij de sfeer van de voorstelling. En het moet boven al veilig worden gebruikt! Daartoe dienen vuurobjecten. Een vuurobject is een object dat speciaal is ontworpen om vuur op een optimale en veilige manier toe te passen. Pyrofoor de Amsterdam biedt een ruim scala aan vuurobjecten. En mocht het gezochte hieraan toch ontbreken, dan ontwikkelen en ontwerpen de technici van Pyrofoor de Amsterdam, desgewenst in overleg met de klant, een geheel nieuw vuurobject.