CO2 & OVERIGE EFFECTEN

Co2 & overige effecten

Valdoek tijdens Qlimax 2018

Voor Qlimax heeft Pyrofoor een valdoeksysteem geleverd om de stage te onthullen. Het systeem bestond uit ruim 100 powerdrops om het doek van 60 bij 20 meter op te houden en op het moment suprême te laten vallen. 

Scroll in de video door naar 5:00 om de onthulling van de stage te zien. 

Co2 & overige effecten

CO2 JET
De CO2 Jet is een eenvoudig CO2 -apparaat dat, mits juist toegepast, toch een groots effect geeft. Het is binnen het assortiment van Pyrofoor de Amsterdam dan ook een van de meest gebruikte machines bij zowel binnen- als buitenevenementen. De CO2 Jet blaast een indrukwekkende witte rookpluim uit, die net zo snel weer oplost als dat hij verschijnt. Deze rookwolk vormt zich uit gecondenseerde waterdamp uit de lucht. Het gebruik van CO2 Jets kan de temperatuur in een evenementenhal iets doen zakken.

CO2 POWERJET
De CO2 Powerjet is een grotere variant van de CO2 Jet. Het is een eenvoudig CO2 -apparaat dat, mits juist toegepast, toch een groots effect geeft. Het is binnen het assortiment van Pyrofoor de Amsterdam dan ook een van de meest gebruikte machines bij zowel binnen- als buitenevenementen. De CO2  Powerjet blaast een indrukwekkende witte rookpluim uit, die net zo snel weer oplost als dat hij verschijnt. Deze rookwolk vormt zich uit gecondenseerde waterdamp uit de lucht. Het gebruik van CO2 Powerjets kan de temperatuur in een evenementenhal iets doen zakken.

CO2 GUN
De CO2 Gun is een populair CO2-apparaat. Doordat een persoon de CO2 Gun vasthoudt en bedient leent de machine zich vooral voor gebruik door DJ's en bij soortgelijke acts. De CO2 Gun blaast een indrukwekkende witte rookpluim uit, die net zo snel weer oplost als dat hij verschijnt. Deze rookwolk vormt zich uit gecondenseerde waterdamp uit de lucht. De gebruiker van de CO2 Gun kan de rookpluim naar verschillende kanten richten en er zelfs zwaaiende bewegingen mee maken. De CO2 Gun neemt de toeschouwer mee naar science-fiction achtige sferen!

Psyco2jet
De psyco2jet is de nieuwste variant van de CO2 Jet. deze DMX gestuurde CO2 jet heeft een ingebouwde tilt functie. hiermee kun je de kop van de jet van links naar rechts laten zwaaien en geeft dus een legio aan mogelijkheden om mooie plaatjes te creëren!

POWER DROP
Wie kent het niet: de onthulling van een glanzend product, een nieuw bedrijfslogo met een wervende tekst of een prominente persoon door een gordijn dat op het moment suprème neervalt. Voor deze toepassing leent zich de Power Drop. De Power Drop is een betrouwbaar valdoeksysteem dat bestaat uit losse modules. Dat maakt het geschikt voor zowel een enorm valdoek van vele vierkante meters als voor een klein gordijn in een portaal. Elke module is voorzien van een kleine flitser, die desgewenst een lichtflits geeft bij het loslaten van het valdoek. De Power Drop is ook toepasbaar in andere situaties waar voorwerpen neer moeten vallen, zoals ballonnen uit het dak van een evenementenhal.

BUBBLE MACHINE
Homo Bulla Est: Desiderius Erasmus zag de zeepbel als symbool van de vergankelijkheid van de mens. Hoe vergankelijk ook, een rijke stroom zeepbellen is altijd een feeëriek gezicht. De Bubble Master, de bellen machine produceert meer dan 6000 bellen per minuut. Zeker met een juist gerichte en gedoseerde belichting draagt dat bij aan de feestelijke sfeer van elk binnenevenement. Maar ook van een openluchtshow bij daglicht maakt de Bubble Master een magische belevenis.

SMOKE BUBBLE BLASTER
Versie 2.0 van de bubbel machine is op de markt! een krachtige bellen machine die 6000 bellen per minuut produceert, met de mogelijkheid om de bellen te vullen met rook in plaats van lucht! dit geeft een hele nieuwe dimensie aan het effect!

SPARKULAR
De Sparkular is the next best thing als vuurwerk geen optie is voor uw evenement . Deze machine bootst een  fontein effect na. Het effect is DMX aangestuurd en in hoogte verstelbaar tot maximaal 5 meter hoog. Een vuurwerkvergunning is niet nodig en het effect is meerdere minuten te gebruiken per lading.

SPARKULAR CYCLONE
De sparkular Cyclone is het grote broertje van de sparkular met een spectaculaire hoogte van maximaal 10 meter!

SPARKULAR FALL
De derde in de sparkular familie is de sparkular fall. Deze bootst eveneens het effect van een fontein na, maar zoals de naam het al verraad is dit een effect in de vorm van een “waterval”. Een neerwaarts effect tot maximaal 7 meter!

SMOKEJET
De smoke jet is een rookmachine, voorzien van LED, die universeel inzetbaar is als rookeffect met een maximale output van 5 meter. Het effect laat zich mede door de scaffklemmen, in alle hoeken installeren en gebruiken. De Smokejet is zelfs op de kop te gebruiken!